Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΑ-ΣΟΚ!

Μετά την πιο οδυνηρή ήττα της ιστορίας του κόμματος, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε σήμερα η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει στις αρχές Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναλώνεται σε εσωστρέφεια, την ώρα που η κυβέρνηση θα προχωρά απρόσκοπτα στο έργο της χωρίς ουσιαστικό αντίλογο.

Δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ ούτε σε κάποιο άλλο κόμμα αλλά σαν πολίτης θέλω να υπάρχει ένα αντίπαλο δέος στη Βουλή. Δυστυχώς, η εικόνα του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι πολύ άσχημη. Ελπίζω να βγει σύντομα από αυτή τη φάση για το καλό της χώρας.

Το θετικό στοιχείο αυτών των εκλογών πάντως, ήταν η προτίμηση των ψηφοφόρων για τα μικρότερα κόμματα με αποτέλεσμα μια πιο πολυφωνική Βουλή (έστω κι αν μία από τις νέες φωνές δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο). Μακάρι να συμβεί πραγματικά στο μέλλον η "αριστερή στροφή" των ψηφοφόρων για την οποία έκαναν λόγο κάποιοι δημοσιογράφοι και μακάρι αυτή η στροφή να είναι προς την προοδευτική πλευρά της αριστεράς.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μιχάλη καλώς ήρθες –επιτέλους- στο χώρο του blogging! Επέτρεψέ μου ένα σχόλιο στο πρώτο σου άρθρο. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ (σχεδόν) απόλυτα με αυτά που γράφεις και φυσικά απήλαυσα το σχόλιο περί πρωτοεμφανιζόμενων στη Βουλή! Φαντάζεσαι ήδη σε ποιο σημείο έγκειται η ένστασή μου. Εκφράσεις του τύπου «προοδευτική πλευρά της Αριστεράς» μου φαίνονται –αν μη τι άλλο- άκρως παρεξηγήσιμες! Κι αυτό όχι μόνο λόγω του Κομμουνιστικού μου background, (άλλωστε δεν είμαι κομμουνιστής παρόλο που έχω χρεωθεί πολλές φορές το «γονίδιο» λόγω «κληρονομικότητας». Απλά μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που μου έμαθε να μην φοβάμαι τον «κακό» κομμουνισμό και να είμαι υποψιασμένος απέναντι στην άμετρη προπαγάνδα που έχει υποστεί!). Αυτό που με ενοχλεί είναι η πιθανή -σχεδόν βέβαιη κατά τη γνώμη μου- παρερμηνεία του σχόλιού σου ως προτροπή προς το (ψεύτο-ανανεωμένο στις πρόσφατες εκλογές) εναπομείναν «αριστερό» και «προοδευτικό» κόμμα. Απλά να πω ότι υπέρτατοι λαϊκισμοί του τύπου «βγάζω τους “φοιτητές” από το κρατητήριο», κράζω τον Πρωθυπουργό όταν αποκαλεί του «φοιτητές» ταραξίες και άλλα τέτοια σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται με «ιδεολογία». Είμαι απόλυτα σύμφωνος ότι επιβάλλεται μια στροφή προς την προοδευτική αριστερά αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο δρόμος που ακολουθούμε δεν έχει τέτοιες στροφές ακόμα και θα πρέπει να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι την εργολαβία…

Καλή αρχή!

Υ.Γ. Εννοείται πως ζηλεύω απίστευτα τον τρόπο που γράφεις, ό,τι κι αν γράψεις!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Φίλε Chris σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και το καλωσόρισμα! Νομίζω ότι δε διαφωνούμε καθόλου. Αυτά που γράφεις εννοούσα στο σημείο όπου εύχομαι να υπάρξει σύγχρονη αριστερή στροφή υπονοώντας ότι η στροφή αυτή δεν έγινε αυτή τη φορά.
Ζηλεύεις τον τρόπο που γράφω; Περίεργο γιατί το ίδιο θα έλεγα κι εγώ!

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες