Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Τ' Άη Γεράσιμου ανήμερα

Προχθές Δευτέρα γιόρταζε ο Άγιος Γεράσιμος, μεγάλη η χάρη του (που λέει ο λόγος) και αποφασίσαμε με τη σύζυγο να βολτάρουμε στην εμποροπανήγυρη που στήνεται τέτοιες μέρες έξω από τους απανταχού ναούς, έτσι για να μην ξεχνάμε και περί τίνος πρόκειται τελικά.

Περνώντας έξω από τον ναό, εκείνη αποφάσισε να ανάψει ένα κεράκι κι εγώ κάθισα απέξω να την περιμένω. Και να σου ένας παπάς να συνομιλεί με έναν τυφλό ο οποίος πουλούσε κεριά στα σκαλιά της εκκλησίας. Πλησιάζοντας, διαπίστωσα ότι ο σεβάσμιος ιερέας προσπαθούσε να διώξει τον φουκαρά που πάλευε για το μεροκάματο. Βλέπετε, λίγο πιο πάνω υπήρχε το "επίσημο" κατάστημα και ο τυφλός χάλαγε την "πιάτσα" μιας και ήταν αρκετοί που αγόραζαν από αυτόν. Τι κι αν προσπαθούσε να εξηγήσει στον παπά. "Τι θα πάω πίσω στην οικογένεια το βράδυ πάτερ;" Μάταιος κόπος. Αλλά δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

Στη συνέχεια της βραδιάς, βρεθήκαμε σε κινηματογραφική αίθουσα του Village στο Παγκράτι για να παρακολουθήσουμε τη νέα ταινία του πολυαγαπημένου μου Woody Allen (γνωστός αθεϊστής, ξέρετε: του Διαβόλου) με τίτλο Vicky Cristina Barcelona. Εξαιρετικό φιλμ, σε μεγάλη φόρμα ο παππούς και σπουδαία ερμηνεία από την Penelope Cruz που ίσως της αποφέρει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!

5 σχόλια:

Giousurum είπε...

exo akousei kala logia gia tin mousiki tis tainias???alithevoun??
einai sta amesa sxedia gia cinema....

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Φίλε giousurum, πράγματι η μουσική και τα τραγούδια είναι πολύ ωραία, όπως και στις περισσότερες ταινίες του Woody, ο οποίος προσέχει πολύ αυτόν τον τομέα, μιας και είναι και ο ίδιος μουσικός. Στη συγκεκριμένη ταινία, λόγω του ότι διαδραματίζεται στην Ισπανία, υπάρχουν πολλά λάτιν στοιχεία και ένα τραγούδι ("Barcelona" των Giulia y Los Tellarini) που νομίζω θα ακουστεί πολύ.
Αν σου αρέσει ο Allen, θα περάσεις πολύ καλά.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

56000 εισητήρια έκοψε η ταινία τις τέσσερις πρώτες ημέρες προβολής της στις αθηναϊκές αίθουσες! Not bad, not bad at all!

Unknown είπε...

1. Το είχαμε τραγουδήσει παλιά, πάρα πολύ παλιά, ας το ξαναπούμε και τώρα: Γαμώ τον Άη Γεράσιμο!

2. Επιτέλους κινηματογράφος...

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Να σου πω την αλήθεια, αυτό τον τίτλο ήθελα να βάλω στο ποστ...

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες