Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Happy birthday Dr Winston O'Boogie!

Σαν σήμερα, πριν από 68 χρόνια, γεννιόταν στο βομβαρδιζόμενο από τους Γερμανούς Λίβερπουλ, ο John Lennon. Μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του, έμελλε να χαράξει μία χρυσή καλλιτεχνική τροχιά τα χρόνια του '60 και του '70, για να βρει τραγικό θάνατο στο κατώφλι της δεκαετίας του '80 από το χέρι ενός θαυμαστή.

Η προσωπικότητά του εξακολουθεί να απασχολεί την επικαιρότητα ακόμα και σήμερα. Ένας από τους πρώτους βιογράφους των Beatles, ο Philip Norman, έγραψε μία νέα βιογραφία με τίτλο "John Lennon: The Life" η οποία ήδη προκαλεί σάλο καθώς ασχολείται με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του εκλιπόντος και υποστηρίζει την άποψη ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Περισσότερα για αυτό αλλά και μεγάλο αφιέρωμα στον Lennon προσεχώς.
Σε λίγες ημέρες, κάποια σκίτσα του (μεταξύ αυτών και κάποια ερωτικά) θα παρουσιαστούν σε γκαλερί του Manhattan. Πρόκειται για τα ίδια σκίτσα που η Scotland Yard είχε κατασχέσει ως "πορνογραφικά" το 1970. Πώς αλλάζουν οι καιροί...

2 σχόλια:

Giousurum είπε...

file mixali...tha perimeno to post afieroma ston Lennon...Oso afora tin prosopiki tou zoi, ego pantos symfono me auto pou eipe o Giorgos ton Chromatic Sequence stin sizitisi-synentuxi pou eixame mazi tou...kai sto paratheto..

"Το έργο τους είναι κτήμα μας ενώ η ζωή τους όχi"

O anthropose egrapse kommatares, akane tosa kai tosa gia to kalo..Kai ameis tha kolisoume me ti koimotan .to vrady???anyway...

kalo vrady...

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Φίλε μου Γιουσουρούμ, φυσικά και δε μας ανήκει η ζωή του οποιουδήποτε καλλιτέχνη και ανθρώπου γενικότερα. Η δουλειά όμως του εκάστοτε βιογράφου-ιστορικού είναι να εξετάζει όλες τις πλευρές της ζωής του αντικειμένου μελέτης του. Οι σεξουαλικές προτιμήσεις μιας προσωπικότητας όπως είναι ο Lennon μας ενδιαφέρουν όχι βέβαια για κουτσομπολιό ούτε για να τον μειώσουμε (άλλωστε το να είναι κανείς straight ή gay δεν αποτελεί ούτε συν ούτε πλην) αλλά γιατί ίσως μας ανοίγει ένα ακόμα παραθυράκι στην κατανόηση του έργου του. Όπως και να 'χει, θα διαβάσω το βιβλίο και μετά θα μπορώ να πω περισσότερα. Να είσαι καλά! Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα λέμε!

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες