Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Τα καλύτερα άλμπουμ του 2008: #1

And the winner is...

The Fireman
Electric Arguments


Πάρε έναν σιτεμένο Paul McCartney και έναν μεσήλικα Youth και κλείσε τους σε ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο για μία ημέρα. Επανάλαβε για άλλες 12 φορές, αραιά, στο διάστημα ενός έτους. Αυτό που θα πάρεις είναι το Electric Arguments, το τρίτο άλμπουμ του... πυροσβεστικού αυτού πρότζεκτ.

Μακριά από το ambient κλίμα των δύο προηγούμενων δίσκων, εδώ έχουμε ένα μείγμα φολκ, ροκ, ποπ, μπλουζ, ψυχεδέλειας, ντίσκο και μυριάδων ακόμα παραφυάδων της δυτικής μουσικής κουλτούρας, με τη φωνάρα του Macca από πάνω και με το αλάνθαστο μουσικό του ένστικτο να δίνει νόημα και ενότητα εκεί που οποιοσδήποτε άλλος θα "σκόνταφτε" από το πρώτο βήμα.

Είναι αυτός "ο καλύτερος δίσκος του 2008"; Πιθανότατα όχι. Άλλωστε πολύ αμφιβάλλω αν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αποτελεί όμως ένα απίστευτα τολμηρό βήμα από έναν άνθρωπο που είναι, παρεμπιπτόντως, ο αγαπημένος μου εν ζωή καλλιτέχνης και που, στα 66 του και μετά από τέτοια καριέρα, δεν είχε κανένα δικαίωμα να κυκλοφορήσει κάτι τόσο διαφορετικό από αυτά που συνήθιζε και να βάλει τα γυαλιά στον σωρό από παιδαρέλια που "λυμαίνονται" την πιάτσα. Μπάσταρδος...


2 σχόλια:

josef είπε...

Μπάσταρδος??χαχα...δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη αυτού του δίσκου!πρέπει να τον ακούσω..

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Κυκλοφόρησε τέλη Νοέμβρη και ήταν δίσκος του μήνα στο Uncut Δεκεμβρίου. Εννοείται ότι σου τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες