Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΠΟΠ+ΡΟΚ ξανά!

Από σήμερα βρίσκεται ξανά στα περίπτερα το ιστορικό περιοδικό ΠΟΠ+ΡΟΚ μετά από μεγάλη απουσία. Πέρασαν 30 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε (Μάρτιος 1978) και πλέον ανήκει και αυτό στην αυτοκρατορία Γιαννίκου. Με μια πρώτη ματιά, η νέα εκδοχή μοιάζει ιδιαίτερα προσεγμένη, η ύλη είναι πλούσια και η τιμή ευτυχώς αρκετά προσιτή. Στη συντακτική ομάδα είδα αρκετά από τα γνωστά ονόματα του χώρου αλλά και πολλά νέα.

Δεν κάνω βέβαια αυτή την αναφορά για διαφήμιση αλλά γιατί το ΠΟΠ+ΡΟΚ ήταν το πρώτο μουσικό περιοδικό που αγόρασα ποτέ μου (αν θυμάμαι καλά ήταν το τεύχος 200) και του οφείλω ένα μέρος της διαμόρφωσης του μουσικού μου γούστου. Ήταν τότε ακόμα η εποχή που έγραφαν εκεί ο Ζήλος, ο Πετρίδης και άλλοι καλοί μουσικογράφοι και που δεν υπήρχε άλλη πηγή πληροφόρησης, με αποτέλεσμα να "ρουφάω" κάθε σελίδα του. Εύχομαι η συνέχεια να είναι αντάξια (γιατί όχι και ανώτερη) του ένδοξου παρελθόντος.

17 σχόλια:

josef είπε...

Είσαι λίγο πιο μπροστά από μένα!:-)Νο210..αυτό ήταν το πρώτο μου ποπ+ροκ.εξώφυλλο ΤΡΥΠΕΣ,cd Παύλος Σιδηρόπουλος(αυτή ήταν και η αιτία της αγοράς!-αν και δεν είχα cdπλέιερ για ν τ ακούσω).H περίοδος Μανίκα,πως σου χε φανεί?η αγαπημένη μου..Καλημέρα Μιχάλη!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Josef η περίοδος Μανίκα μου άρεσε πάρα πολύ αν και νομίζω στον τομέα των πωλήσεων δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και, ουσιαστικά, ήταν η αρχή του τέλους για το περιοδικό. Τρελός ο Μανίκας!

josef είπε...

Το εκ διαμέτρου αντίθετο του αναμενόμενου θά λεγα!!..τον είδα το απόγευμα στην νετ να κάνει κάτι δηλώσεις πριν την έναρξη του ΠΑΟ-Πανσερραϊκός,αλλά δεν άκουσα τι έλεγε..???μήπως είναι κι αυτός ένας από τους πολυ-πολυ-μετοχικούς?@#$

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Ωχ! Λες; Αυτό κι αν θα ήταν είδηση!

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον τώρα θα πληρώνονται οι συντάκτες ?

josef είπε...

Αλήθεια, πόσα να παίρνει άραγε ένας νέος συντάκτης του π&ρ?ανήκει στη γενιά των 700 ή στόχος του είναι να μπει σ'αυτό,αλλά δεν του το επιτρέπουν??

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Αγαπητέ panole8riambos (κορυφαίο nickname!) καλώς ήρθες! Δεν ξέρω τι προβλήματα πληρωμών υπήρχαν στο παρελθόν και πώς θα είναι τα πράγματα τώρα.
Φίλε josef, η δουλειά του μουσικογράφου στην Ελλάδα, εκτός του ότι δεν θεωρείται επάγγελμα από τους περισσότερους, από αυτά που ακούω δεν πληρώνεται κιόλας καλά. Ελάχιστοι υποθέτω ότι καταφέρνουν να ζουν απ' αυτό. Ανήκει κι αυτό το φαινόμενο στις παράπλευρες απώλειες τις γενικότερης αντιμετώπισης απέναντι στη μουσική.

josef είπε...

Κατάλαβα...'εξωτερικοί συνεργάτες' κι αυτοί!που θα πάει αυτή η κατάσταση κ.Μανίκα!για να επανέλθω..τακτοποιούσα πριν από λίγο παλιά σδ σε καινούριο έπιπλο και βρήκα αυτά τα λιτά και απέριττα-όπως γράφαμε στα Κείμενα του γυμνασίου κάθε φορά που κολλούσαμε και δεν ξέραμε τι άλλο να βάλουμε για να γεμίσει η σελίδα!-της περιόδου που αναφέραμε..αλήθεια,θυμάσαι πως έλεγαν την εκπομπή που παρουσίαζε στην ετ2 ακόμα παλιότερα?93-93 νομίζω...

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Αυτή την εκπομπή δεν τη θυμάμαι καθόλου, δυστυχώς...

BOSKO είπε...

Μια χαρά πληρώνονται τη σήμερον ημέρα οι συντάκτες του ΠΟΠ + ΡΟΚ! Ας είναι καλά οι Modern Times που αντιμετωπίζουν τους μουσικογράφους ως επαγγελματίες δημοσιογράφους! Μακριά- από μένα τουλάχιστον- οι τάχα μου εναλλακτικές φυλλάδες που γεμίζουν τις σελίδες τους και βασίζουν το εναλλακτικό ίματζ τους στην καταπάτηση του πνευματικού μόχθου των εργαζομένων τους! Τα ίδια δυστυχώς ισχύουν και για μερικά- μρικά ραδιόφωνα...

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Φίλε Αντώνη, εσύ τα ξέρεις από μέσα και χαίρομαι που μας έλυσες την απορία. Είναι πολύ θετικό το ότι υπάρχουν και εργοδότες που σέβονται τον εργαζόμενο γιατί από τους άλλους έχουμε πήξει...

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι ακούγεται από μέσα η διεύθυνση του ΠΟΠ+ΡΟΚ αθέτησε την υπόσχεση της να πληρώνονται οι δισκοκριτικές. Από το πρώτο τεύχος άρχισε το τσάμπα.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Αγαπητέ Danny καλωσόρισες! Τελικά οι γνώμες διίστανται. Προσωπικά δεν έχω καθαρή εικόνα αλλά εμπιστεύομαι τη μαρτυρία του Αντώνη Μποσκοΐτη που είναι μέσα στο περιοδικό. Δεν ξέρω ποιες είναι οι δικές σου πηγές αλλά θα είναι κρίμα αν είναι αλήθεια αυτό που γράφεις... Όπως και να 'χει, σε ευχαριστώ που πέρασες και ελπίζω να σε ξαναδώ σε τούτα εδώ τα μέρη!

BOSKO είπε...

επειδή τώρα είδα το διάλογο που άνοιξε, διαβεβαιώνω πως αν και γράφω ελάχιστες κριτικές στο ΠΟΠ + ΡΟΚ (που να βρεθεί χρόνος με τόση δουλειά στο δίφωνο...), τις πληρώνομαι κανονικά και με το νόμο, που λένε. Δεν ξέρω ποιος διαδίδει τέτοια πράγματα ειλικρινά.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ BOSKO:
Αντώνη, όπως έγραψα και παραπάνω, δέχομαι απόλυτα τη δική σου μαρτυρία αφού είσαι μέσα στο περιοδικό και ξέρεις καλύτερα από όλους μας. Δεν μπορούμε να ακούμε διαδόσεις χωρίς να ξέρουμε τις πηγές τους. Να είσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

@Danny
πολύ θα ήθελα να ξέρω τις πηγές σου.
το ποπ και ροκ πληρώνει κανονικότατα τους πάντες και ποσά που μόνο θα μπορούσαν να ονειρεύονται τα άλλα μουσικά περιοδικά. γράφω ένα σωρό κριτικές και τις έχω πληρωθεί όλες. ελεος με τη δυσφήμηση πια κάθε καινούριου πράγματος. έλεος με την ελληνίλα.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ elf:
Καλώς όρισες! Κι εσύ συντάκτης του ΠΟΠ+ΡΟΚ; Ζηλεύω! Η μαρτυρίες του Αντώνη και η δική σου δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το τι ισχύει. Σε ευχαριστώ που πέρασες!

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες