Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Συνέντευξη με τον Νίκο Πορτοκάλογλου

Το να συναντάς τους μουσικούς ήρωές σου δεν αποδεικνύεται πάντα θετική εμπειρία καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της απομυθοποίησης. Ευτυχώς, η συνάντησή μου με τον Νίκο Πορτοκάλογλου δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, αν και υπήρχαν οι συνθήκες που θα ευνοούσαν το αντίθετο.

Βρεθήκαμε την Τετάρτη 13 Μαΐου και περάσαμε μαζί 2 ώρες στο στούντιο Πορτοκάλι, κουβεντιάζοντας για τον νέο δίσκο του, Στροφή, για τη μουσική επικαιρότητα αλλά και για πολλά άλλα θέματα. Πρόκειται για έναν από τους πιο νηφάλιους σχολιαστές που γνωρίζω καθώς δεν ενδιαφέρεται καθόλου να αναπαράγει τα κλισέ που ακούμε συνεχώς από κάθε κατεύθυνση. Ήταν ιδιαίτερα φιλόξενος και φιλικός και είχε όρεξη για κουβέντα. Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη κάνοντας κλικ εδώ. Όπως πάντα, κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο.

*Στη φωτογραφία είναι εμφανής νομίζω η δυσπιστία μου για όσα συνέβαιναν...

8 σχόλια:

John Streckfous είπε...

λίγο άσχετο με τα προηγούμενο αλλά....δες αυτό να τρελαθείς http://www.thebeatlesrockband.com/.....

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ John Streckfous:
Το είδα αυτό. Άλλωστε είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι θα κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Να υποθέσω ότι δεν σου άρεσε η ιδέα;

John Streckfous είπε...

όχι και πάρα πολύ για να είμαι ειλικρινής....άλλο να περιμένεις ένα box set με ηχογραφήσεις και άλλο να κυκλοφορεί παιχνίδι τέτοιο....δε ξέρω αλλά ειδικά όταν είδα Ρινγκο και Πολ να παρουσιάζουν το παιχνίδι, ξενέρωσα...

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ John Streckfous:
Η πλάκα είναι ότι κυκλοφορούν όλα μαζί την ίδια μέρα! Είναι η τελευταία ελπίδα της EMI για να σωθεί από τα προβλήματα με μία μεγάλη μπάζα. Πάντως, αν το παιχνίδι καταφέρει τον στόχο του, που υποτίθεται ότι είναι να εισάγει ένα νεανικό κοινό στη μουσική των Σκαθαριών, δεν είναι κι άσχημα...

ci είπε...

Ευχαριστούμε! Τον ακούω από την εποχή των Φατμέ (το "ακουω" μού φαίνεται πολύ ήπιο αλλά έτσι κι αλλιώς δεν περιγράφονται αυτά).
Είχε έρθει το καλοκαίρι σε ενα πολύ όμορφο πάρκο που έχουμε εδώ, και το καταχάρηκα.

μαριάννα είπε...

Μιχάλη συγχαρητήρια θερμά για τη συνέντευξη, για την επιλογή, για τον μουσικό σου ήρωα! Τον θυμάμαι, τον παρακολουθώ και τον αγαπάω από τα πρώτα του βήματα. Ζήλευα μια κολλητή μου που ήταν στην παρέα του της Ν. Σμύρνης, πριν ακόμα και τους Φατμέ.
Ο Πορτοκάλογλου είναι ένας από τους παλιούς αγαπημένους, με σταθερή και συνεπή πορεία στο χρόνο και στο δύσκολο χώρο τους.
Να είναι καλά πάντα να χαρίζει την μουσική του και την ιδιαίτερη φωνή του, στον κόσμο που τον αγαπάει και τον ακολουθεί πάντα.
Εύγε και σε σένα για την εξαιρετική δουλειά. Κι ευχαριστούμε που το μοιράστηκες και το απολαύσαμε.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ Citronella:
Καλώς την! Χαίρομαι πολύ που είσαι κι εσύ φαν του Πορτοκάλογλου! Εγώ δυστυχώς δεν τον έχω δει ακόμα σε ζωντανή εμφάνιση...

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ μαριάννα:
Αγαπητή Μαριάννα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα θερμά σου λόγια! Έτσι ακριβώς όπως τα γράφεις έχουν τα πράγματα με τον Πορτοκάλογλου και συνυπογράφω κι εγώ τις ευχές σου! Να είσαι καλά!

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες