Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Τέλος για τους Oasis;


Η επιστροφή μου από τις διακοπές συνέπεσε με μία δυσάρεστη (αν και για κάποιους θα είναι ευχάριστη, είμαι σίγουρος) είδηση: μετά από έναν ακόμα καβγά με τον αδερφό του, πριν από προγραμματισμένη συναυλία τους σε Παριζιάνικο φεστιβάλ, ο Noel Gallagher αποχώρησε από τους Oasis. Την αποχώρησή του ανακοίνωσε ο ίδιος με μια λιτή ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος. Σύμφωνα με την Amy McDonald, που έπαιζε επίσης στο Γαλλικό φεστιβάλ, ο Liam έσπασε την κιθάρα του αδερφού του και ο σαματάς ήταν μεγάλος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Noel αποχωρεί από το γκρουπ. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2000 (κατά σύμπτωση ήταν και πάλι στη Γαλλία), με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της τότε περιοδείας τους να πραγματοποιηθεί χωρίς αυτόν. Ήταν τότε που εμφανίστηκαν και στο δικό μας Rockwave, χωρίς να αφήσουν ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα μοιάζουν πιο σοβαρά.

Οι Oasis ποτέ δεν κατάφεραν να επαναλάβουν τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που γνώρισαν με τα δύο πρώτα άλμπουμ τους, Definitely Maybe και (What's The Story) Morning Glory?, που τους έχρισαν ηγέτες της britpop, αλλά με το περυσινό τους Dig Out Your Soul (#20 στη λίστα μου με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς) έδειχναν να ανακάμπτουν. Ο χρόνος θα δείξει αν η εξέλιξη αυτή θα παραμείνει ως έχει...

Εύχομαι καλό χειμώνα σε όλους!

* Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα των Oasis στο MySpace: www.myspace.com/oasis

6 σχόλια:

Zonafos είπε...

Νομίζω πως οι Oasis έχουν βρει τη μαγική συνταγή... Όποτε είναι στα κάτω τους και δεν έχουν νέο υλικό που να τραβάει το κοινό μας θυμίζουν ότι μπορεί και να πάψουν να υπάρχουν, κάνοντας νοσταλγούς (αλλά και ραδιοφωνικούς σταθμούς) να επιστρέφουν στη χρυσή Wonderwall εποχή.

Γιατί όχι άλλωστε? Μέσα στο publicity παιχνίδι είναι κι αυτά ;)

Καλή συνέχεια!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ zoo:
Καλώς τον! Πολύ πιθανό να είναι έτσι όπως τα λες. Καλή συνέχεια και σε σένα!

KitsosMitsos είπε...

Καλή επιστροφή!
Την καλημέρα μου.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ KitsosMitsos:
Καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ!

Unknown είπε...

Ξερουμε τι σημαινει αυτο.

Επεται reunion.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ agit8d:
Λες ε; Καλώς ήρθες!

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες