Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας: #13

Λένα Πλάτωνος
Ημερολόγια

Όσοι την ήξεραν από πριν, περίμεναν κάτι πιο μοντέρνο. Εγώ την ανακάλυψα εδώ και πιθανότατα αυτός θα είναι για πάντα ο αγαπημένος μου από τους δίσκους της - τους έχω πια ακούσει σχεδόν όλους. Σημαντικότατη η συμβολή του Στέργιου Τσιρλιάγκου στο όλο αποτέλεσμα και θριαμβευτική η επιστροφή της Λένας στα μουσικά μας πράγματα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήσουν άραγε στη συναυλία στο Λυκαβηττό; Ανατριχιάζω που το σκέφτομαι!
(Πολύ καλή επιλογή...)

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Ήμουν στη συναυλία στο Ηρώδειο, αν αυτή εννοείς - δεν ξέρω αν έκανε και στον Λυκαβηττό... Την είδα και στο Κύταρρο πέρυσι. Ιστορικές εμφανίσεις πραγματικά!

Ανώνυμος είπε...

Σόρυ, βλακεία μου-το Ηρώδειο εννούσα φυσικά!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ silentcrossing:
:)

Stepas είπε...

Το αυτί μου δεν είναι καθόλου "εκπαιδευμένο" ή εξοικειωμένο ή όπως αλλιώς το λέμε τελοσπάντων, στην ηλεκτρονική μουσική, στην οποία αν δεν κάνω λάθος η Πλάτωνος θεωρείται πρωτοπόρος στην Ελλάδα. Γι' αυτό και δεν έχω κατανοήσει ακόμα για ποιό λόγο όλοι μα όλοι οι καλά γνωρίζοντες ξεχωρίζουν αυτό το δίσκο ως τον καλύτερο της περυσινής χρονιάς και ως έναν από τους καλύτερους των 00s. Εμένα μου φαίνεται πολύ "δύσκολος" και "ψυχρός", αλλά ξαναλέω ότι δεν το κατέχω το είδος αυτό. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκωδικοποιήσω αυτού του είδους τα τραγούδια...

Την καλησπέρα μου!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ Stepas:
Καλησπέρα φίλε Stepa! Πού να ακούσεις δηλαδή και τις Μάσκες Ηλίου! :) Πέρα από την πλάκα όμως, σε καταλαβαίνω απολύτως, μιας και κάποτε ήμουν κι εγώ στη θέση σου. Χρειάζεται εξοικείωση ειδικά αν δεν έχεις ακούσει πολύ τέτοια μουσική. Είμαι σίγουρος όμως, ότι όταν καταφέρεις να "ξεκλειδώσεις" αυτό τον δίσκο, οι ανταμοιβή σου θα είναι μεγάλη! Καλές ακροάσεις!

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες