Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

The Lennon Remasters

Αν ο John Lennon ζούσε, στις 9 του προσεχούς Οκτώβρη θα γιόρταζε τα 70ά του γεννέθλια. Για να γιορτάσει αυτό το γεγονός, η EMI Music, σε συνεργασία με τη Yoko Ono, θα κυκλοφορήσει εκείνες τις μέρες νέες εκδόσεις όλων των σόλο στούντιο άλμπουμ του μακαρίτη, σε νέα remasters. Μιλάμε για τους δίσκους John Lennon/Plastic Ono Band (1970), Imagine (1971), Some Time In New York City (1972), Mind Games (1973), Walls And Bridges (1974), Rock 'N' Roll (1975), Double Fantasy (1980) και Milk And Honey (1984). Το Double Fantasy θα παρουσιαστεί σε διπλό CD, στην αρχική μίξη αλλά και σε μια νέα, απογυμνωμένη από κάποια όργανα, στο στυλ του Let It Be... Naked που κυκλοφόρησε το 2003. Πέρα από τις μεμονωμένες κυκλοφορίες, θα κυκλοφορήσουν ακόμα η συλλογή Power To The People: The Hits, το τετραπλό θεματικό σετ Gimme Some Truth και το The John Lennon Signature Box, ένα κουτί με 11 δισκάκια, κάποια μπόνους κομμάτια και βιβλίο για τους συλλέκτες (εκεί θα στοχεύσω και εγώ).
Το πρόβλημα είναι ότι η Yoko Ono είχε ξανακυκλοφορήσει μέσα στη δεκαετία που μας πέρασε ανανεωμένες εκδόσεις αυτών των άλμπουμ και πολλοί αναρωτιούνται προς τι άλλη μια επανέκδοση, τη στιγμή μάλιστα που μένουν ξανά εκτός προγράμματος τα Live Peace In Toronto 1969 και Live In New York City. Πιθανότατα, η Ono θέλει να υποστηρίξει την εικόνα του εκλιπόντος και να φέρει ένα νεότερο κοινό σε επαφή με το έργο του, τη στιγμή που ο έταιρος Καππαδόκης (λέγε με Paul) οργώνει την υφήλιο με περιοδείες και έχει και αυτός στα σκαριά μια σειρά επανεκδόσεων των σόλο δίσκων του. Η μάχη για το ποιος ήταν τελικά ο σπουδαιότερος τροχός στο αμάξι των Beatles μαίνεται ακόμα...

* Φωτογραφία από www.wikipedia.org.

4 σχόλια:

καλημέρα είπε...

Μανία τους κι αυτή, του Πολ και της χήρας να αποδείξουν ποιος ήταν ο πιο σπουδαίος τροχός της αμαξας, λες και παει το αμαξι με εναν τροχό, ε, μα...

Έτσι μπραβο Μιχαλη, βλεπω αρχισε η εκπαίδευση της θυγατερας, η μύησή της ΣΤΟ συγκρότημα, πάντα τετοια!

Υ.Γ. Σου χρωσταω κατι με αφορμή ενα κείμενό σου, συγγνώμη, ακόμα δεν το εκανα.

raz είπε...

εγώ πάντως για τζών σόλο ψηφίζω το πρώτο και το δεύτερο του άλμπουμ,
τις τελευταίες μέρες ακούω όλη τη δισκογραφία μακάρτνει (ένας τεράστιος όγκος δουλειάς) αλλά δυσκολεύομαι να διαλέξω πέρα απ' το band on the run .πάντως τα πρώτα των wings τα βρήκα λίγο βαρετά (με καλές ιδέες όμως...)

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ καλημέρα:
Όπως τα λες είναι Αναστασία! Ένα αμάξι χρειάζεται όλους τους τροχούς. Και, να ξέρεις, δε μου χρωστάς τίποτα - αν και θα ήθελα να γράψεις αυτό που έχεις στο νου σου καθώς μου έχεις εξάψει την περιέργεια! :)

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ Raz:
Αχιλλέα, θα συμφωνήσω για τα πρώτα δύο άλμπουμ του Lennon αλλά αγαπώ και τα Walls And Bridges και Double Fantasy. Από McCartney θα σου πρότεινα τα McCartney, Ram, Back To The Egg, Tug Of War, Flowers In The Dirt, Flaming Pie και Chaos And Creation In The Backyard. Έχω βέβαια και ένα προσωπικό αξίωμα: σε κάθε άλμπουμ του, όσο μάπα κι αν είναι, υπάρχουν τουλάχιστον 1-2 διαμαντάκια. :)

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες