Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη με τον Φοίβο Δεληβοριά

Το να πάρω συνέντευξη από τον Φοίβο Δεληβοριά υπήρξε για αρκετό καιρό διακαής πόθος μου. Και επειδή, όπως λένε, "ο επιμένων νικά", ήρθε η ώρα που ο στόχος επετεύχθη. Το αν έκανα καλή δουλειά το αφήνω σε εσάς να το κρίνετε. Το κείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και θα μπορούσε να είναι διπλάσιο ή τριπλάσιο - δεν ήθελα, φεύγοντας από το σπίτι του, να αφήσω τον Φοίβο σε λιπόθυμη κατάσταση γι' αυτό ρώτησα μόνο κάποια από αυτά που είχα στο μυαλό μου. Θα περιμένω σχόλια, ειδικά από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους αναγνώστες που είναι φαν του καλλιτέχνη.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

δεν ξέρουν από που να αρχίσουν! Είναι που είναι θηρίο η συνέντευξη...

Ιδιαίτερη εντύπωση μου κάνει η αναδρομή σε παλιότερα άλμπουμ κ συγκεκριμένα στο κατά πόσο (δεν) ήταν στον δημιουργικό του έλεγχο οι παραγωγές. Κ μιας κ λέμε για το παρελθόν, τολμώ να πω -αυστηρά υποκειμενικά- πως σοκαρίστηκα από την κατάταξη του "Κάθε Σεπτέμβρη" ως όχι τόσο καλό τραγούδι μιας κ είναι από τα αγαπημένα μου!

Για την ιντριγκαδόρικη ερώτηση σου περί έμπνευσης κ μεταφυσικής τι να πω; Νομίζω η αγνωστικιστική στάση του Φοίβου ήταν ότι έπρεπε :)

Γενικώς θα μπορούσα άνετα να σχολιάσω την κάθε απάντηση ξεχωριστά άλλα επιφυλάσσομαι μέχρι να τις ξαναδιαβάσω μερικές φορές...

Mike δε θα πω τόσο μπράβο για τη συνέντευξη, όσο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των γνωστών και μη εξαιρετέων αναγνωστών που είναι φαν του καλλιτέχνη!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ Χρήστος:
Chris, τα περί δημιουργικού ελέγχου των παλιών δίσκων νομίζω μας έπιασαν όλους απροετοίμαστους. Προσωπικά, δυσκολεύομαι να φανταστώ αλλιώς τα περισσότερα από τα τραγούδια του Δεληβοριά. Και, ναι, το Κάθε Σεπτέμβρη μου αρέσει κι εμένα πολύ.

Σχετικά με την προέλευση της έμπνευσης, ήταν από αυτά που ήθελα οπωσδήποτε να ρωτήσω. Δεν είμαι σίγουρος ότι πήρα την απάντηση που περίμενα... lol

Κι εγώ ευχαριστώ για τα τελευταία λόγια σου... :)

Ανώνυμος είπε...

παίρνω το θάρρος να σου γράψω πως χάρηκα τη συγκεκριμένη συνεύντευξη, ιδιαίτερα για το μέγεθός της και τις λεπτομερειακές τις αναφορές -αναδρομές στο σύνολο της δισκογραφείας του Φοίβου. Μακάρι να ήταν διπλάσια και τριπλάσια !(για μας, για τον ίδιο ίσως όντως να ήταν κομματάκι εξοντωτικό..)

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ Ανώνυμος:
Καλώς ήρθες! Χαίρομαι που σου άρεσε η συνέντευξη! Ελπίζω να μας επισκέπτεσαι και να μάθουμε και το όνομά σου την επόμενη φορά. :)

αόρατη είπε...

Είμαι ο... παραπάνω ανώνυμος και καινούριος ή μάλλον καινούριΑ εδώ (ανακάλυψα το blog σου τυχαία, από Google αναζήτηση σχετικά με Φοίβο). Καινούρια σημαίνει στην περίπτωση αυτή και (λιγάκι;) άσχετη και επιφυλακτική. Έτσι λοιπόν απέστειλα ως "ανώνυμος" το σχόλιο. Και πάλι βέβαια διατηρώ μία ανωνυμία ως "αόρατη" (χμμμ...γιατί άραγε η επιλογή του συγκεκριμένου ψευδώνυμου;):)Ναι, ναι, ένα κολληματάκι με Φοίβο το έχω. Ειδικά την τελευταία δουλειά την θεωρώ αξιόλογη.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ αόρατη:
Ελπίζω σύντομα να εκλείψει η επιφυλακτικότητά σου αφού, όπως ελπίζω θα έχεις καταλάβει, εδώ είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα. :) Και βέβαια, όσον αφορά τον Φοίβο και την τελευταία του δουλειά, συμφωνούμε μαζί σου!

melpo είπε...

Εξαιρετικός μουσικός και πολύ προσγειωμένος σαν άνθρωπος απ ότι φαίνεται... Ευχαριστούμε και τους δυο σας για την συνέντευξη!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ melpo:
Καλώς όρισες! Θα συμφωνήσω μαζί σου! Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρουσα τη συνέντευξη. :)

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες