Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Λάμπο

Στην 200ή ανάρτηση αυτού εδώ του μπλογκ, σας ενημερώνω για την 30ή συνέντευξη που κάνω, αυτή τη φορά με έναν από τους πιο αξιόλογους νέους τραγουδοποιούς, τον Δημήτρη Λάμπο. Τη διαβάζετε εδώ και σχολιάζετε ελεύθερα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κ. Τσαντίλα,

θέλει κουράγιο να παρουσιάσει κανείς νέους δημιουργούς εκτός των τοιχών του συστήματαος και μάλιστα δημιουργούς εναντίον του συστήματος. Για το σημερινό καλεμσένο σου, το Δημήτρη Λάμπο, δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για να φανεί η αξία του. Φτάνει να διαβάσει κανείς με προσοχή τι λέει και να ακούσει τα τραγούδια του για να καταλάβει πως πρόκειται για ένα δημιουργό με προσωπικότητα και με πολύπλευρο ταλέντο στις τέχνες και στα γράμματα. Θέλω να υπογραμμίσω αυτό "στα γράμματα", γιατί οι περισσότεροι τραγουδοποιοί είναι ρηχοί επειδή ακριβώς είναι αγράμματοι.
Περιμένω και τα επόμενα δείγματα δουλειάς του Δημήτρη Λάμπου και είμαι βέβαιος πως θα μας πει καινούργια και σημαντικά πράγματα.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ Ανώνυμος:
Νομίζω ότι τα παραλές, αγαπητέ ανώνυμε. Δεν χρειάστηκε κανένα κουράγιο για να κάνω τη συνέντευξη με τον, πράγματι αγιόλογο τραγουδοποιό, Δημήτρη Λάμπο. Και να μου επιτρέψεις να επισημάνω ότι ο Λάμπος δεν βρίσκεται εκτός των τειχών του συστήματος - κάθε άλλο, ο δίσκος του εκδόθηκε από μια μεγάλη εταιρεία και τον συνέδραμαν αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες. Αν ο Δημήτρης είναι εναντίον του συστήματος δεν το ξέρω, ξέρω μόνο ότι ό,τι κάνει το κάνει εντός του συστήματος, όπως όλοι μας. Θα συμφωνήσω μαζί σου: δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για να φανεί η αξία του και σίγουρα δεν χρειάζεται να μειώσει κανείς άλλους τραγουδοποιούς, χαρακτηρίζοντάς τους "αγράμματους". Επίτρεψέ μου να σου πω ότι, όσο κι αν αγαπάς τη μουσική του Λάμπου, τέτοια σχόλια και μάλιστα ανώνυμα, κάθε άλλο παρά καλό κάνουν σε στον αγαπημένο σου καλλιτέχνη...

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες