Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Νέο EP από τον Νίκο Πλατιά

Δελτίο τύπου

Γεννημένος  στον Πειραιά, ο Νίκος Πλατιάς, εδώ και μερικές δεκαετίες, όταν είναι σίγουρος για κάτι, όπως λέει και ο ίδιος, είναι ή ανοησία ή ελπίδα. Η ανάγκη του να εκφραστεί διαφορετικά τον οδήγησε στην ίδρυση του μουσικού πειραματικού σχήματος DarkRed&aVodka μαζί με τον Χρήστο Τόλη και τον Θανάση Αρχανιώτη. Ως επιστέγασμα, ήρθε η ηλεκτρονική κυκλοφορία Ημερολόγια Υποστρώματος, εκεί όπου ο Νίκος Πλατιάς καταφέρνει κάτι που λίγοι Έλληνες δημιουργοί είδαν σαν αποτέλεσμα στους δίσκους τους: η προσωπική αύρα του δημιουργού να είναι απόλυτα συνυφασμένη με το αποτέλεσμα. Φυσικά όλο αυτό δεν επιτυγχάνεται με έναν επιτηδευμένο τρόπο που σκοπός του είναι η αυτοπροβολή, αλλά ως φυσικό αποτέλεσμα ενός καλλιτέχνη που ελέγχει απόλυτα την δημιουργία του έργου του από την αρχή έως το τέλος. Έτσι, και στο EP Το Άθροισμα, που ακολουθεί την κυκλοφορία Ημερολόγια Υποστρώματος, η σύνθεση, η παραγωγή και οι στίχοι, όλα έχουν την ταυτότητα του Νίκου Πλατιά και φυσικά κουβαλούν τα πολυποίκιλα μουσικά του ακούσματα. Στο Άθροισμα αφήνει πίσω τις πρωτόλειες συνθέσεις του, οι κιθάρες και τα πλήκτρα βγαίνουν μπροστά για να επενδύουν την λυρικότητα των φωνητικών, ενώ όλα δείχνουν άρρηκτα συνδεδεμένα με την μελαγχολική αισθητική που ούτως ή άλλως διακρίνει και τον δημιουργό του. Στα 4 κομμάτια αυτής της κυκλοφορίας, ο Νίκος Πλατιάς επιλέγει ελληνόφωνα φωνητικά για να μας περιγράψει για ακόμη μία φορά μουσικές ιστορίες εμπνευσμένες μέσα στην αστική παραφροσύνη, διατηρώντας ανέγγιχτη τη δική του αλήθεια και φιλοδοξεί μέσα από την αμεσότητα των στίχων, οι ακροατές να ανακαλύψουν τη δικιά τους.

Σταθεροί συνεργάτες και συνοδοιπόροι οι Χρήστος Τόλης (πλήκτρα), Θάνος Κολοκυθάς (μπάσο), Θανάσης Αρχανιώτης (τύμπανα) και Σπύρος Τυρέας (κιθάρα).

Το EP διατίθεται στο Bandcamp στην διεύθυνση: https://nikosplatias.bandcamp.com/releases

Ακολουθούν και άλλα "σημεία" ψηφιακής διανομής προσεχώς.

Μπορεί κάποιος να βρει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο Ημερολόγια Υποστρώματος διαδικτυακά και δωρεάν από την προσωπική του ιστοσελίδα www.nikosplatiasdiaries.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες