Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ο νέος Μετρονόμος και μια κόντρα

Το νέο τεύχος του Μετρονόμου που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό, περιέχει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στη Λένα Πλάτωνος που περιλαμβάνει μία χορταστική συνέντευξή της με τον Αντώνη Περιβολάκη και σχετικά κείμενα της Στέλλας Βλαχογιάννη και του Σταύρου Καρτσωνάκη. Επίσης, υπάρχει η αναδημοσίευση ενός δικού μου ρεπορτάζ για την παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Χρυσοστόμου, Είμαι... Blogger Και Είμαι Καλά! (μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο εδώ).

Εκτός όμως από όλα αυτά, στο συγκεκριμένο τεύχος υπάρχει και το δεύτερο επεισόδιο της κόντρας μου με τον μουσικό δημιουργό και δημοσιογράφο Αλέξη Βάκη. Η κόντρα ξεκίνησε από εμένα, όταν άφησα ένα αιχμηρό σχόλιο σε ένα άρθρο του στο μπλογκ Μουσικά Προάστια και συνεχίστηκε με ανταλλαγή σχολίων εκατέρωθεν. Από χθες το βράδυ "κυκλοφορεί" και το τρίτο επεισόδιο που δημοσιεύεται στον Ορφέα και μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τις γνώμες όσων κάνουν τον κόπο να το διαβάσουν, καθώς νομίζω ότι τα θέματα που θίγονται και από τις δύο πλευρές είναι καίρια. Θα περιμένω λοιπόν τα σχόλιά σας!

4 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ Ανώνυμος:
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!

Stepas είπε...

Πολύ σπουδαίο θέμα και όντως ειπώθηκαν σημαντικά πράγματα και από τους δυο σας. Θα μπορούσα να πω πολλά πάνω στο θέμα, αλλά γενικά θα συμφωνήσω απόλυτα με δύο φράσεις σου. Πρώτον ότι είναι πολυτέλεια να καθόμαστε να ψάχνουμε αν είναι "καλύτεροι" οι συνθέτες από τους τραγουδοποιούς και αν πρέπει κάποιος από τους δύο ντε και καλά να επικρατεί. Καλό είναι να υπάρχει χώρος και για τους δύο και να ακούει ο καθένας ό,τι τον εκφράζει καλύτερα. Δεύτερον, συμφωνώ απόλυτα στα όσα λες περί μουσικής παιδείας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σε ό,τι αφορά τη μουσική και το τραγούδι. Είναι ο πηρύνας όλων των προβλημάτων.

Stepas είπε...

Ξέχασα να ευχηθώ καλό χειμώνα!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ Stepas:
Καλό χειμώνα και σε σένα φίλε! Χαίρομαι που ξεχώρησες αυτά τα δύο σημεία και που συμφωνείς! Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον να δημοσιοποιήσεις και τις δικές σου απόψεις στο θέμα, αφού λες ότι έχεις πράγματα να πεις. Η συζήτηση είναι απαραίτητη νομίζω.

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες