Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

My Sweet George

Έφτασε το πρωί, με το ταχυδρομείο, το νέο τεύχος του Mojo με το μεγάλο αφιέρωμα στον George Harrison. Αφορμή η 10η επέτειος από το θάνατό του, που πλησιάζει, αλλά και το ολοκαίνουργιο ντοκυμαντέρ George Harrison: Living In The Material World του Martin Scorcese, με θέμα τη ζωή του Ήσυχου Σκαθαριού.
Ο Harrison δεν υπήρξε, βέβαια, ποτέ τόσο σπουδαίος συνθέτης όσο οι Lennon και McCartney, αλλά η συνεισφορά του στους Beatles υπήρξε κολοσσιαία και πολυεπίπεδη. Ακόμα και η σόλο καριέρα του, παρά τα σκαμπανεβάσματα, υπήρξε καλύτερη απ' ό,τι ακούγεται συνήθως. Σαν επιβεβαίωση, ακούστε μερικά από τα τραγούδια του στο cd που συνοδεύει το εν λόγω τεύχος, διασκευασμένα από καλλιτέχνες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους Jim James (My Morning Jacket), The Webb Sisters και Richie Havens.
Όσο για την ταινία, η διάρκειά της αγγίζει τις τρεισήμισι ώρες και όσοι την έχουν δει λένε τα καλύτερα. Προσωπικά, δεν έχω άποψη ακόμα, αλλά φυσικά ανυπομονώ να την δω, αφού, πέρα από το ενδιαφέρον μου για το "θέμα", έχω υπόψη μου και τη σπουδαία δουλειά που έκανε ο Scorcese στο No Direction Home, το ανάλογο πρότζεκτ του για τον Dylan. Εν αναμονή, λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες