Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Gimme 10: Οι φιλοξενούμενοι XXIX

Η στήλη Gimme 10, την οποία επιμελούμαι στο φιλόξενο Mix Grill, έκλεισε πριν λίγες μέρες τα 11 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην ύλη του site.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που αλλιώς ξεκίνησε κι αλλιώς εξελίχθηκε. Έπειτα από πρόταση του Γιώργου Μπαλιώτη να αναλάβω μια εβδομαδιαία στήλη, ξεκίνησα με μια δική του ιδέα: να φτιάχνω λίστες με τραγούδια, ορμώμενος από ένα συγκεκριμένο θέμα κάθε φορά. Προέκυψε σύντομα, όμως, ένας εύλογος προβληματισμός: κάποτε, στο όχι μακρινό μέλλον, τα θέματα θα τελείωναν -άσε που το concept απαιτούσε πολλές ώρες δουλειάς για να βγει.

Τη λύση την έδωσε και πάλι ο Μπαλιώτης: γιατί δεν ζητάς από καλλιτέχνες να φτιάξουν εκείνοι της δικές τους λίστες; Το ξεκίνησα ως εναλλακτική αρχικά, αλλά γρήγορα η στήλη παγιώθηκε ως χώρος φιλοξενίας. Και συνεχίζει να φέρνει στο φως τις προτιμήσεις των μουσικών, όχι μόνο σε ό,τι αφορά δίσκους και τραγούδια, αλλά και σε κάθε τι άλλο μπορεί ή θέλει ο καθένας να προτείνει. Οι καλλιτέχνες που έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει μετρώνται πια σε εκατοντάδες και η εστίαση παραμένει προσανατολισμένη σε εκείνους που κάνουν το ξεκίνημά τους ή δεν έχουν λάβει την προσοχή που τους αναλογεί. Χωρίς να αποκλείονται και οι επιτυχημένοι, φυσικά.

Εδώ καταγράφονται οι φιλοξενούμενοι, ανά πεντάδες, με χρονολογική σειρά εμφάνισης. Έχω να ποστάρω από το 2015, οπότε καταλαβαίνετε ότι πάνε πολύ πίσω τούτες οι συμμετοχές...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες