Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Gimme 10: Ο Monsieur Minimal για όσα τον οδήγησαν στον νέο του δίσκο

Ο Monsieur Minimal, κατά κόσμο Χρήστος Τσιτρούδης, είναι συνθέτης, μουσικός και παραγωγός.

Πρωτοεμφανίστηκε το 2007, στο φεστιβάλ Coca Cola Sound Wave, με τα τραγούδια "Silk" και "Love Is A Circle". Έκτοτε η δημοφιλία του ακολούθησε σταθερά ανοδική τροχιά, βοηθούμενη από τα άλμπουμ Lollipop (2008), Πάστα Φλώρα (2010), Minimal To Maximal (2012), High Times (2015), Erotica (2017) και Easteria (2020).

Πολύ πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο πόνημα του καλλιτέχνη, το οποίο φέρει τον τίτλο Seven (From East To West). Με αυτό ως αφορμή, και με την εμφάνισή του στο GezGin Salon Festival της Κωνσταντινούπολης, στις 30 Ιουνίου, να πλησιάζει, ο Monsieur Minimal αποκαλύπτει παρακάτω δέκα από τα πράγματα ή γεγονότα που τον οδήγησαν στη δημιουργία του νέου του δίσκου.

-----

1.  Το 7 είναι ο αγαπημένος μου αριθμός από παιδί.

2.  Η περσινή μου συναυλία στην Αίγυπτο, και η περιήγηση στην έρημο Σαχάρα, μου άνοιξαν νέους μουσικούς ορίζοντες.

3. Η επιτυχία του προηγούμενου άλμπουμ μου, Easteria, εκτός Ελλάδας, ιδιαίτερα στην Τουρκία, και η προσπάθειά μου να εξαπλώσω τη μουσική μου και σε άλλες χώρες.

4. Ακόμα γουστάρω να γράφω μουσική και να κάνω ολοκληρωμένα άλμπουμ. Η όλη διαδικασία με κρατάει ζωντανό.

5. Η ανάγκη να αναβιώσω και να επανενορχηστρώσω τα παλιότερα έργα μου, όπως το "Love Story" και το "Love Is A Circle", που μεταμορφώθηκαν  σε "Love And Hate Story" και "Life Is A Circle", αντίστοιχα, σύμφωνα με τον neo-vintage ήχο από το Erotica και μετά.

6. Πέρασαν 4 χρόνια από την κυκλοφορία του Easteria 

7. Όλοι κάνουν πλέον ελληνόφωνο και παραδοσιακά.

8. Η απώλεια της μητέρας μου, ο ερχομός του γιου μου, και η ανάγκη μου να αποτυπώσω αυτή μου την εμπειρία στο "My Soul Is Back".

9. Η επιθυμία μου να εισάγω νέα μουσικά είδη στις ενορχηστρώσεις μου, όπως αυτά της soul και της funk, με τα οποία δεν είχα καταπιαστεί ξανά.

9. Ολοκλήρωσα έναν κύκλο πάνω σε έναν συγκεκριμένο ήχο, που άκουγα και μελετούσα τα τελευταία χρόνια. Συγκροτήματα όπως οι Khruangbin, οι Altin Gun, αλλά και ο Michael Kiwanuka και οι Black Pumas, είναι επιρροές που μπορεί κάποιος να ακούσει στον ήχο του άλμπουμ.

10. Το "Last Dance" θέλω να το χορεύω όλο το καλοκαίρι αγκαλιά με τον γιο μου.


Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες