Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Kill Μπήλιω

Με τον παραπάνω παραφρασμένο τίτλο γνωστής ταινίας του Tarantino αναφέρεται συχνά ο Φοίβος Δεληβοριάς στη δημοσιογράφο Μπήλιω Τσουκαλά, η οποία διατηρεί καθημερινή εκπομπή με τίτλο "Έχει Γούστο" (ΝΕΤ). Την παρακολουθώ αρκετά συχνά, καθώς πολλές φορές φιλοξενεί καλλιτέχνες που με ενδιαφέρουν και, γενικά, τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται είναι κάποιου επιπέδου, τουλάχιστον για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης.

Εκεί όμως που η Μπήλιω δίνει ρέστα είναι στις... "ατάκες", οι οποίες στο στόμα της μετατρέπονται σε φονικά όπλα. Ιδιαίτερα επιρρεπής σε "μαργαριτάρια", η ηρωίδα μας είναι σκέτη απόλαυση. Και όταν κάποιος επιδίδεται καιρό σε ένα σπορ, κάποια στιγμή αγγίζει το ζενίθ των δυνατοτήτων του. Κατά την άποψή μου, αυτό το πέτυχε την ημέρα που φιλοξένησε τον Γιώργο Κιμούλη. "Πώς θα ήθελες να πεθάνεις Γιώργο;" ρώτησε η παρουσιάστριά μας, για να πάρει την απάντηση: "Φαντάζομαι ότι δεν θα ήθελα να πεθάνω."

Κι εδώ κολλάει, ίσως, και κάτι που είπε η Αμερικανίδα συγγραφέας Anna Quindlen: "Δημοσιογράφος; Άλλες φορές είναι επάγγελμα και άλλες διάγνωση!"

2 σχόλια:

Ο ποιητής της πλατείας είπε...

μπορει να εχει καλεσει ολους αυτους τους καλλιτεχνες που θαυμαζω αλλα εγω δεν την μπορω καθολου. δεν ξερω γιατι...

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλώς τον! Συμφωνούμε φίλε μου!

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες