Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

A (R) Mour από τον Στυλιανό Τζιρίτα

Δελτίο τύπου

Στυλιανός Τζιρίτας - A (R) Mour

Η λαρισινή More Mars κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του Στυλιανού Τζιρίτα, αρκετά χρόνια μετά την Κτιριολογία από την Tobruk reks. Το A (R) Mour πέραν του πασιφανούς ευφυολογήματος στον τίτλο του όπου υπονοείται η διττή φύση του έρωτα, όντως ασχολείται με το φαινόμενο του έρωτα όπως αυτό αποτελεί κατακλυσμίαια συντεταγμένη της ζωής μας. Ο βίαιος αποχωρισμός στα μέσα μιας πολεμικής σύρραξης, η μετεξέλιξη της (αίσθησης της) ηδονής στον 20ο αιώνα, η μπερδεμένη ένεκα ανοίκειων προβολών και διαστρεβλωμένη εικόνα του τι είναι ο έρωτας και η αγάπη είναι μερικά από9 τα θέματα που βρίσκει κάποιος μέσα στο A (R) Mour. Ο Τζιρίτας συνεργάζεται με πολλούς μουσικούς και αφηγητές σε όλο το εύρος του δίσκου ακριβώς επειδή όπως πιστεύει είχε ενδιαφέρον να μην μεταδοθεί μόνο η δική του οπτική.

Ο Στυλιανός Τζιρίτας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και σπούδασε performance στη Γερμανία και την Ισπανία. Eίναι ένας από τους πιο πολυσχιδείς, διαβόητους και απρόβλεπτους καλλιτέχνες της ελληνικής underground σκηνής. Ενεργός ως μουσικός, συγγραφέας, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός και μουσικός παραγωγός, έχει συμμετάσχει σε διάφορα project καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και δυναμικών. Έχει εκδώσει διάφορα fanzines όπως τα Trash City, Κόρη Οφθαλμού, Σιδερένιο Ψωράλογο και έχει γράψει άρθρα για πολλά ελληνικά μουσικά περιοδικά. Ως μουσικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Feedbacking The Grass, Bayouda, Κοψωκέφαλοι και Trypanosoma ενώ στις ημέρες μας ένα από τα τελευταία του project είναι οι Stylianos Tziritas Unit και οι 5Namori. Τα τελευταία 2 χρόνια συνεργάζεται επίσης ως guest μουσικός (στο κλαρινέτο) με τους Κεφάλαιο 24.

Το A (R) Mour αποτελεί τη δεύτερη σόλο δουλειά του Στυλιανού Τζιρίτα, αντλώντας έμπνευση «γύρω από τον άξονα του έρωτα όπως αυτός έρχεται και κατακλύζει με τις εκφάνσεις του τη ζωή της ανθρώπινης ύπαρξης». Αυτή η γενεσιουργός δύναμη, ο έρωτας, εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο και ακατανόητη μετασχηματιστική διαδικασία. Μία καθημερινή αποκάλυψη για την ανθρώπινη ζωή που, όπως ο ίδιος αναφέρει, «ακόμα κι όταν έχει ληξιπρόθεσμη λογική – στα σίγουρα αποτελεί εργαστήριο σκέψης και εξαιρετικών συμπερασμάτων για την ανθρώπινη οστεολογία της σκέψης». Στο A (R) Mour περιλαμβάνονται πέντε μουσικές συνθέσεις για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν γεννήτριες ήχου, ηλεκτρονικά, μικρόφωνο επαφής κ.α. με τους μουσικούς να δημιουργούν μια μετά-βιομηχανική ατμόσφαιρα και τον λόγο να καθορίζει την ροή των σκέψεων και των συμπερασμάτων, κάνοντας αναφορές στην Γαλλική Επανάσταση και τις σουφραζέτες, τον Balthus και γενικότερα «στην ανθρώπινη οστεολογία της σκέψης».

Παρακολουθείστε το πρώτο video για τον δίσκο:
http://www.youtube.com/watch?v=s3tVutMo0lE

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.moremars.org
και
http://www.moremars.org/release-stylianos-tziritas-armour.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες