Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

10 λόγοι για τους οποίους ο Michael Jackson ήταν, είναι και θα είναι σημαντικός


Στο σημερινό Gimme 10, στο Mix Grill, μπορείτε να διαβάσετε 10 σημεία που, κατά τη γνώμη μου, έκαναν το καλλιτεχνικό έργο του μακαρίτη Michael Jackson σημαντικό. Σίγουρα δεν πρωτοτυπώ, έχουν γραφτεί χιλιόμετρα κειμένου για το θέμα, απλά καταθέτω και τη δική μου άποψη.

*Φωτογραφία από www.wikipedia.org.

4 σχόλια:

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

εκείνο που με θυμώνει είναι, όχι το ξαφνικό ενδιαφέρον για τον Τζάκσον αλλά η εκμετάλλευση του θανάτου του για κερδοσκοπικούς λόγους.

Καλησπέρα.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ Χρήστος Μιχαήλ:
Καλησπέρα! Το ενδιαφέρον είναι ξαφνικό γιατί και ο θάνατός του ήταν τέτοιος. Όσο για την εκμετάλλευση, είναι νομίζω αναπόφευκτη καθώς έτσι λειτουργεί ο κόσμος στον οποίο ζούμε... Τίποτα από αυτά όμως δεν μειώνει την αξία του καλλιτεχνικού του έργου, κατά τη γνώμη μου.

fvasileiou είπε...

Πέρασαν μέρες από τον ξαφνικό του θάνατο, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι ακόμα στην επικαιρότητα. Πριν από λίγο διάβαζα στο Ain't it cool news τα νέα για το υλικό που υπάρχει από τις πρόβες του: Φαίνεται ότι θα μονταριστεί σε ταινία που θα παιχτεί και σε αίθουσες. Κι από κάτω ορδές οπαδών και φίλων να βρίζουν και να αγιοποιούν.

Τά'χω γράψει και στο δικό μου μπλογκ, τα έχουν πει κι άλλοι, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να το σημειώσω κι εδώ (τόση, αν θες, είναι η συγκίνηση που μου προκάλεσε ο θάνατός του): Ακούγοντας ξανά την μουσική του, βλέποντας τα βίντεό του, καταλαβαίνω πόσο σημαντικός ήταν. Όχι γιατί έντυσε ακούσια το σάουντρακ των παιδικών και πρώτων εφηβικών μου χρόνων. Όχι για συναισθηματικούς προσωπικούς λόγους. Αλλά γιατί έγραψε τραγουδάδες.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

@ fvasileiou:
Καλώς τον! Το διάβασα το κείμενό σου, πολύ καλό! Και έχεις απόλυτο δίκιο: έγραψε πράγματι τραγουδάρες!

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες