Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Καινούργιοι Δίσκοι Στο Grill I: Lia Hide, Echo Train, Saske

Είμαι της άποψης ότι κάθε άλμπουμ -και κάθε τραγούδι ακόμη, γιατί όχι;- είναι κατ' ουσία ένας ολόκληρος κόσμος, που "σηκώνει" σελίδες επί σελίδων σχολιασμού, ανάλυσης και αποτίμησης. Ως εκ τούτου, δεν είμαι υπέρ των κριτικών εν είδει τηλεγραφήματος.

Από την άλλη, έτσι ως έχουν τα πράγματα στον μουσικό τύπο -όπου μιλάμε ουσιαστικά για αποκλειστικά ερασιτεχνική ενασχόληση, με συγκεκριμένες συνέπειες στην ποσότητα, ενδεχομένως και στην ποιότητα, των κειμένων- η τρομακτικά μεγάλη πλειοψηφία των κυκλοφοριών μένει σταθερά χωρίς κάλυψη.

Με αυτά τα δεδομένα, και εμπνεόμενος από το Κάτι Καλό Να Ακούσω; του MiC Music Portal, αλλά και -ακόμα περισσότερο- από εκείνο που έκανε για πολλά χρόνια ο Αργύρης Ζήλος στο Αθηνόραμα, πρότεινα στην ομάδα του Mix Grill να φτιαχτεί μια στήλη όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα θα καταπιανόμαστε εν συντομία με νέα άλμπουμ, ελληνικά και ξένα. Ελπίζοντας ότι δεν πάμε να διορθώσουμε μια αδικία με μια άλλη...

Και εγένετο Καινούργιοι Δίσκοι Στο Grill· όπου ανά δύο εβδομάδες ρίχνουμε στα... κάρβουνα τον κόπο των καλλιτεχνών, και τον κοιτάμε πώς... περπατάει. Υπάρχει ένα υποτιθέμενο όριο των 50 λέξεων, που συνήθως καταστρατηγείται. Από την πλευρά μου, το ξανάγραψα, παλεύω για τη λακωνικότητα. Είναι μια πρόκληση αυτή, που τη βρίσκω πολύ γόνιμη: μπορεί να είναι αδύνατο να καταγράψεις την αλληλουχία σκέψεων που σε οδηγεί στο συμπέρασμα, όμως αυτό το τελευταίο μπορείς άνετα να το περιγράψεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες