Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Μπορείτε να αντέξετε;

"Μπορείτε να αντέξετε την αλήθεια;" ρωτάει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ δεν μπορώ να αντέξω τη βλακεία.

Τυχαίνει πολλές φορές να αφήνω ανοιχτή την τηλεόραση την ώρα που παίζει η εν λόγω εκπομπή ("Δυνατά Και Ελληνικά" ο τίτλος της, για τους λίγους τυχερούς που δεν έχουν "μυηθεί"). Ομολογώ ότι μέχρι πρότινος με διασκέδαζε η λογοδιάρροια του "Λ" αλλά πλέον έχει αρχίσει να με εκνευρίζει. Το αξιοσημείωτο είναι ότι έχει καταφέρει να πείσει ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων να αγοράσουν τα βιβλία του, πολλοί από τους οποίους, παρόλα αυτά, δεν τον παίρνουν στα σοβαρά. Στα σοβαρά δεν τον παίρνουν ούτε οι διάφοροι "έγκυροι" "δημοσιογράφοι" που τον καλούν να αμολήσει τις κοτσάνες του και στις δικές τους εκπομπές (πουλάνε τα θέματα αυτά βλέπετε). Πλάκα στην πλάκα, έχουμε καταντήσει όλοι να ασχολούμαστε μαζί του (μαζί κι εγώ γράφοντας αυτό το άρθρο). Μαγκιά του θα μου πείτε και θα συμφωνήσω.

Αναμφισβήτητα πρόκειται περί πανέξυπνου ατόμου. Έχει βρει το κουμπί, κοπιάροντας τη μέθοδο των τηλε-ευαγγελιστών που κάνουν χρυσές δουλειές στην Αμερική και έχοντας ψυχολογήσει άριστα τον μέσο Έλληνα που τρελαίνεται για θεωρία συνωμοσίας, ειδικά όταν αυτή υποτίθεται ότι στρέφεται εναντίον του. Πιθανότατα ο ίδιος δεν πιστεύει τίποτα από αυτά που λέει αλλά σε πείθει απόλυτα για το αντίθετο.

Η δύναμη επιρροής που έχει αποκτήσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σε ένα κομμάτι του πληθυσμού, τον κάνουν νομίζω πολύ επικίνδυνο γιατί τι άλλο είναι κάποιος που διασπείρει τη βλακεία και μάλιστα με τόση επιτηδειότητα;

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Φίλτατε Μιχάλη,

Βλέπω ότι τόλμησες να αγγίξεις το θέμα ταμπού για τους απανταχού Έλληνες bloggers. Πρόσεχε γιατί ο Προφήτης είναι παντογνώστης, παντοδύναμος και πανταχού παρών! Πιστεψέ με, δε θέλεις να νιώσεις την οργή του! Τα ίδια έκανε και ο συνάδελφος funEL (http://funel.blogspot.com/) και ακόμα τρέχει. Ο Προφήτης δεν αστειέυεται. Είναι παντού και εποπτεί τους πάντες και τα πάντα.

Σήκω τώρα από το κρεββάτι, καρέκλα, πολυθρόνα, καναπέ, πουφ, σκαμνί, πάτωμα, ξαπλώστρα, ανάκληντρο, χαλί, κουρελού, τουαλέτα ή όπου αλλού κάθεσαι και σβήσε το post σου! Μετανόησε!

Πρόλαβε την οργή του Λ. Είναι πιο κοντά και πιο επικύνδινος από όσο μπορείς να φανταστείς.

Λιακόπουλος. Γιατί και πως ζει αναμεσά μας;

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες