Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Gimme 10: Οι επιλογές των Thundermaker

Πίσω από το όνομα Thundermaker βρίσκεται η δράση του Marty, ενός Σουηδού συνθέτη και κιθαρίστα, που αγαπά το μέταλ της παλιάς σχολής.

Η όλη ιστορία ξεκινά το 2013, που ο Marty συνάντησε τον ντράμερ Eddie, και αποφάσισαν το όνομα και την κατεύθυνση του project. Η σύνθεση του γκρουπ πέρασε από διάφορες αλλαγές, και σήμερα ο Marty συνεχίζει μόνος.

Το ντεμπούτο άλμπουμ, The Thundermaker, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014, ενώ τον Αύγουστο του 2017 ακολούθησε το Gods Of The Earth, με συμμετοχές γνωστών ονομάτων, όπως οι Blaze Bayley (Iron Maiden), Kane Roberts (Alice Cooper), και Wade Black (Crimson Glory). Η τρίτη κυκλοφορία των Thundermaker ήρθε το 2021, και είχε τον τίτλο The Road. Αυτό το διάστημα, ο Marty ετοιμάζει το επόμενο δισκογραφικό βήμα του.

Ως σημερινό μας φιλοξενούμενος, ο Marty αποκαλύπτει και σχολιάζει παρακάτω τα άλμπουμ που τον ενέπνευσαν και που διαμόρφωσαν το μουσικό του γούστο.

-----

1. Ruff Cutts - Twisted Sister (1982)
Ετούτο τα ξεκίνησε όλα για μένα. Το εξώφυλλο παραμένει κολλημένο στη σκέψη μου μέχρι και σήμερα. Το ακούσαμε με τον θείο μου, και ακουγόταν εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο, εκείνη την εποχή.

2. Stay Hungry - Twisted Sister (1984)
Το πρώτο πρώτο άλμπουμ που αγόρασα με δικά μου λεφτά, το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές τότε. Διαμόρφωσε το ποιος είμαι σήμερα, και τα είχε όλα: την εμφάνιση, τον ήχο, το εξώφυλλο, και καταπληκτικά τραγούδια. Το αγαπώ ακόμα.

3. The Last In Line - Dio (1984)
Το εξώφυλλο The cover artwork had me hooked and the songs were so mysterious on this outing. Fantastic songs.

4. Live Evil - Black Sabbath (1982)
Ένα ακόμα πολύ μυστήριο εξώφυλλο, με μια απόκοσμη ατμόσφαιρα που με έστειλε. Ένα από τα καλύτερα live άλμπουμ όλων των εποχών.

5. Bark At The Moon - Ozzy Osbourne (1983)
Όπως ίσως έχετε ήδη καταλάβει πλέον, αυτά τα άλμπουμ ηχογραφήθηκε στις αρχές των '80s κι εγώ ήμουν μόλις 6-7 ετών τότε, οπότε οι δίσκοι αυτοί έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Για το συγκεκριμένο αυτό ισχύει πάρα πολύ. Από το επικό εξώφυλλο μέχρι τα απίστευτα τραγούδια, και το φοβερό βίντεο, τα είχε όλα.

6. Clockwork Immortality - Lovebites (2018)
Ετούτο εδώ με έστειλε εντελώς, οπότε ίσως έπρεπε να βρίσκεται ψηλότερα στη λίστα. Όμως, τα προηγούμενα ήταν τα άλμπουμ που με ενέπνευσαν και διαμόρφωσαν την παιδική μου ηλικία, ενώ αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μου σύστησε την κιθαρίστρια Miyako, η οποία πραγματικά επηρέασε τη ζωή μου με πολλούς τρόπους. Απόλυτα φανταστικό άλμπουμ. 

7. Genoration 2 - 21g (2018)
Εκείνη την εποχή, η Miyako έπαιζε διπλή βάρδια, στους Lovebites και στο εν λόγω project. A hard hitting album which is quite heavy and also shows some outstanding musicianship.

8. Beat Maker - A Drop Of Joker (2014)
Η πρώτη μπάντα της Miyako, η οποία έπαιζε ένα είδος techno-metal. Σπουδαία τραγούδια, που ξεχωρίζουν, καθώς δεν ακούγονται σαν οτιδήποτε άλλο, παρά μόνο σαν 21g.

9. Parallels - Fates Warning (1991)
Μία εκπληκτική και υποτιμημένη μπάντα. Αγαπώ όλα τα άλμπουμ τους αλλά ετούτο εδώ με γράπωσε από την αρχή, με τη φανταστική μουσικότητα και τραγουδοποιία του. Ειδικά τα φωνητικά του Ray είναι φανταστικά! Όπως και τα σόλα.

10. Revive - Nemophila (2021) 
Η τέταρτη ιαπωνική μπάντα στη λίστα, με ηγέτιδα τη Γιαπωνέζα κιθαρίστρια Saki, που έπαιζε στους Mary's Blood για πολύ καιρό. Συνολικά εξαιρετικό. Ακούστε το τραγούδι "Life" για να το διαπιστώσετε και μόνοι σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες