Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Sonik 78

Στο εβδομηκοστό όγδοο τεύχος του Sonik, που βρίσκεται από αρκετές μέρες στα περίπτερα της Αθήνας, μπορείτε να διαβάσετε:

Συνέντευξη Kasabian: "Συνεχίζουνε να μας τα πρήζουνε με τις ραδιοφωνικές μπάντες του ενός τραγουδιού" + Ejekt Festival 2012 Info by What's Up!
Mε τους Kasabian μίλησε ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος. Ως περήφανος γάβρος χέστηκε από τη χαρά του όταν του δήλωσαν ότι παρακολούθησαν την πορεία του Ολυμπιακού Στο Τσάμπιονς Λιγκ (!) και ότι αν ήταν στην Ελλάδα θα υποστήριζαν... Ολυμπιακό. Βρήκε το κουράγιο, όμως, να μιλήσει μαζί τους για μουσική, για τον Bowie (τον οποίο χαρακτηρίζουν θεό), για τους U2, με τους οποίους περιόδευσαν μαζί, αλλά και για τη ζωή τους πλέον: "Πάνε πια αυτά... είμαι οικογενειάρχης, έχω παιδί. Τα “χοντρά” τα έχουμε κόψει, δεν θέλω να με βλέπει το παιδί μου σαν κανένα τύπο που μεθάει και γίνεται λιώμα", μας είπαν.

H πιο αναπάντεχνη συναυλιακή επιτυχία και η πιο αναπάντεχνη συναυλιακή αποτυχία μου: Έξι άνθρωποι από το χώρο των συναυλιών και από διαφορετικές θέσεις (διοργανωτές, υπεύθυνοι επικοινωνίας, παραγωγής) απαντούν με τις δικές τους εμπειρίες για τη ρουλέτα που λέγεται διοργάνωση συναυλίας.

Φεστιβάλ εντός κι εκτός: Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος συγκρίνει... "Ναι, μεν, στο Reading βρίσκεις καντίνες με γεύσεις απ' όλα τα μέρη του κόσμου, στη Μαλακάσα όμως υπάρχουν κάτι ταβέρνες που ούτε στα όνειρά τους δεν τις έχουν δει οι Εγγλέζοι."

Metal συναυλίες εν μέσω κρίσης: Ακόμα και για τον (συνήθως πιο) αφοσιωμένο μεταλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Του Αλέξανδρου Τοπιντζή.

Αργά και κλασικά πάμε καλά: Το ελληνικό stoner κοινό αγκάλιασε και ενσωμάτωσε μια μεγάλη ομάδα συγγενικών ήχων και ιδιωμάτων και δείχνει το πλέον αλώβητο από την κρίση. Του Κώστα Συνατσάκη.

Εγέρθητω: Μουσική και φασισμός. Ανίερες συγγένειες; Του Αντώνη Ξαγά.

Don't Let Me Be Misunderstood: Η πικρή ιστορία της πολιτικής παρεξήγησης στη μουσική. Του Νίκου Σβέρκου.

O Νίκος Πετρουλάκης αγοράζει, ακούει και παίζει δίσκους και αναπολεί το πώς μπήκε στο παιχνίδι...

H συμβίωση των ψυχών για δύο ώρες μέσω της ζωντανής εκτέλεσης της μουσικής. Του Θάνου Ανεστόπουλου, λίγο μετά το live του στο Gagarin 205.

Backstage με τους Death In Vegas. Της Μάρως Αγγελοπούλου.

6σέλιδο Download με προτάσεις κομματιών

22σελίδες review από άλμπουμ, από όλα τα είδη

Sonik World + Sonik Greek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες