Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Gimme 10: Οι Loud Silence για τους δίσκους που τους σημάδεψαν

Οι Loud Silence είναι μια alternative rock μπάντα από την Αθήνα. Η σημερινή τους σύνθεση περιλαμβάνει τους Ανδρέα Γιαννακόπουλο (κιθάρα, φωνή), Νίκο Γιαννακόπουλο (τύμπανα) και Ιάσονα Θέριο (μπάσο).

Η πορεία του συγκροτήματος ξεκίνησε το 2017, στα σχολικά χρόνια των μελών της, με στόχο την παρουσία τους στο Schoolwave Festival. Το δισκογραφικό ντεμπούτο ήρθε το 2020, με τον δίσκο Elements, που διεπόταν από έναν heavy rock ήχο. Ακολούθησε το σινγκλ "Ball 'n' Chain" το 2021, σε παρόμοια κατεύθυνση, αλλά πλέον το ύφος των Loud Silence έχει "ανοίξει", όπως έγινε σαφές πέρυσι, με το σινγκλ "Take A Breath", αλλά και τώρα, με το ολοκαίνουργιο "Dance With Me". Πρόκειται για τραγούδι-προπομπό της δεύτερης δισκογραφικής τους απόπειρας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Με αφορμή το νέο τους τραγούδι, τα μέλη των Loud Silence αποκαλύπτουν παρακάτω τους δίσκους που καθόρισαν το μουσικό στιλ τους.

-----

1. Rage Against The Machine - Rage Against The Machine (1992)
Είναι ψέμα. Δεν μπορεί αυτά τα τραγούδια να είναι στον ίδιο δίσκο. Αυτό.

2. A Brief Inquiry Into Online Relationships - The 1975 (2018)
Ένα άκουσμα του συγκλονιστικού "It’s Not Living (If It’s Not With You)", ήταν αρκετό για να γνωρίσουμε τους 1975 και να μας αλλάξουν την κοσμοθεωρία όσον αφορά δίσκους, καλούπια, ποικιλία και μοντερνίλα. Έχουμε ΛΙΩΣΕΙ τη μπάντα αυτή.

3. Broken Machine - Nothing But Thieves (2017) 
Η καλύτερη τεχνικά ανδρική φωνή που έχουμε ακούσει, και ένας δίσκος που "δεν ξαναγράφεται" για μια από τις μπάντες που φρέσκαραν, όσο λίγες, την κιθαριστική ροκ παγκόσμια σκηνή.

4. X - Ed Sheeran (2014)
Μεγαλώσαμε στην εποχή του.  Αυτός ο δίσκος και η φωνή του Ed θα μείνει για πάντα χαραγμένα στο μυαλό μας και στους σχολικούς μας έρωτες. Μας ταξίδεψε όσο λίγοι. Θαυμάζουμε απίστευτα αυτό το raw ταλέντο του, και μέσα από την επαφή μας με τη μουσική καταλάβαμε πόσο δύσκολα είναι τα τραγούδια του. Είμαστε ορκισμένοι fans.

5. How Did We Get So Dark - Royal Blood (2017) 
Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από καμία λίστα μας. Η αναγέννηση του heavy ήχου. Φέρανε το rock στο mainstream, αν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Σαν χθες ήταν που είδαμε το κλιπ του "I Only Lie When I Love You" και δεν ξαναχωρίσαμε ποτέ. Ο καλύτερος ήχος κιθάρας που ακούσαμε ποτέ. Από μπάσο. Αυτή είναι η μουσική.

6. Divinely Uninspired To A Hellish Extent - Lewis Capaldi (2019)
Ήταν 2018 όταν το παιδί της Adele – Ed Sheeran θα μας έφερνε ξανά σε επαφή με τη mainstream pop, ίσως πιο έντονα από ποτέ, με έναν δίσκο που στέριωσε την αγάπη μας για αυτήν. Από τους πιο ολοκληρωμένους φωνητικά δίσκους, κατά τη γνώμη μας, με τεράστιο βαθμό δυσκολίας συνθετικά. Δεν μπορούμε να περιγράψουμε την αγάπη μας για τον Lewis.

7. Loyal To The Pack - Planet Of Zeus (2016)
Έχουμε ξαναμιλήσει πολλές φορές για την αγάπη μας για αυτούς. Ο αγαπημένος μας δίσκος τους. Διαμάντι για την μουσική μας σαν χώρα, με αυτόν τους αγαπήσαμε και συμβολίζει τα τελευταία σχολικά μας χρόνια.

8. Without Fear - Dermot Kennedy (2019)
Θυμάμαι να τον ανακαλύπτουμε τυχαία μέσω social media, μας έκανε απίστευτη εντύπωση η εξαιρετική του άρθρωση. Το “An Evening I Will Not Forget” ήταν κυριολεκτικά jaw dropping και έτσι μάθαμε έναν ακόμα καλλιτέχνη που μας σημάδεψε. Απίστευτος μουσικός χαρακτήρας και τέρμα συναισθηματικά φορτισμένος δίσκος. Επικό. 

9. Amo - Bring Me The Horizon (2019)
Η τελική στροφή της μπάντας προς την POP και η απόδειξη ότι κάνουν Ο,ΤΙ θέλουν δισκογραφικά. Συγκλονιστικός δίσκος. Ο Jordan δείχνει την απίστευτη επιρροή του στη σύνθεση και oι Bring Me εκτοξεύονται παντού. Λατρεύουμε την έλλειψη music genre και οι Βρετανοί μάς το δίνουν απλόχερα, με μαεστρία και μια από τις καλύτερες παραγωγές εκεί έξω.

10. Bipolar - Void Droid (2020)
Οι κάποτε παιδικοί μας ήρωες και πλέον φίλοι μας, μετά το σημαδιακό πρώτο τους άλμπουμ, βγάλανε ακόμα ένα αριστούργημα και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτούς. Ένας φοβερά ποικίλος δίσκος, με πολύ μουσικό χαρακτήρα και τραγούδια που μπορούν να αγγίξουν μεγάλο εύρος κοινού. Μεγάλα τραγούδια που κυλάνε νερό, επικά ντραμς και ανατολίτικα φωνητικά. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες