Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Gimme 10: Οι επιλογές των Rock N' Road

Οι Rock N' Road είναι μία classic rock μπάντα από την Αθήνα.

Η πορεία τους ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021, όταν ο Νίκος Μαραζιώτης (τύμπανα) γνώρισε τον Μάρκο Καραμπότη (φωνή), σε ένα road trip με μηχανές chopper. Αργότερα προστέθηκαν στη σύνθεση ο Πέτρος Σπιθουράκης (κιθάρα) και ο Μάρκος Δημόπουλος (μπάσο).

Η μέχρι στιγμής δισκογραφία τους περιλαμβάνει τα σινγκλ "Rolling" (2022), "Jimmy The Lizard" (2023), και "Mind Over Matter" (2023), με το τελευταίο να αποτελεί προπομπό του ντεμπούτο άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του 2024, και θα έχει τον τίτλο Midnight Tale.

Ως σημερινοί φιλοξενούμενοι της στήλης, οι Rock N' Road αποκαλύπτουν και σχολιάζουν παρακάτω τα άλμπουμ που καθόρισαν τον ήχο τους.

-----

1. Rising - Rainbow (1976)
Γιατί ήταν μια έκρηξη μετά τις αρχές της classic rock, η οποία κατάφερε να κρατήσει τα στοιχεία της κλασικ, παρ’ολα αυτά να τα συνδυάσει με νέες ιδέες και έθνικ στοιχεία, ενώ παράλληλα είχε ξεκάθαρα heavy metal ντραμς.

2. Led Zeppelin - Led Zeppelin (1969)
Τι να πούμε τώρα...

3. Led Zeppelin IV - Led Zeppelin (1971)
"Black Dog", "Rock And Roll", "The Battle Of Evermore", "Stairway To Heaven"... Εντάξει, καλό ήταν βρε παιδιά...

4. Heaven And Hell - Black Sabbath (1980)
Σε αυτό το άλμπουμ συναντάς την κόλαση και τον παράδεισο.

5. Paranoid - Black Sabbath (1970)
Θα αναφερθούμε σε αυτό το άλμπουμ γιατί πιστεύουμε πως σε ένα μικρό αλλά σημαντικό βαθμό έχει επηρεάσει με τον τρόπο του τον ήχο μας. 

6. Machine Head - Deep Purple ()
"Highway Star", "Smoke On The Water", πήραμε φωτιά κι άντε να τη σβήσουμε!

7. Holy Diver - Dio (1972)
Άλμπουμ Ιερό, σαν τον Holy Diver. Δεν γίνεται να μην έχει επηρεαστεί κάποιος από αυτό! Προσευχηθείτε άπιστοι!

8. Led Zeppelin II - Led Zeppelin (1969)
Ναι, μπορούμε ξεκάθαρα να πούμε ότι οι Led Zeppelin είναι ξεκάθαρα βασική μας επιρροή.

9. The Last In Line - Dio (1984)
Αν και το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι λίγο πιο "σκληρό" από τον ήχο μας, σίγουρα οι στιχουργικές ανησυχίες του μας έχουν κινήσει το ενδιαφέρον.

10. Για να κλείσουμε αυτόν τον "δεκάλογο" των επιρροών μας, θα θέλαμε να αναφερθούμε στο ότι, ενώ δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μπάντα ή άλμπουμ που να μας έχει δώσει τις παρακάτω επιρροές, αν μας ακούσετε με προσοχή θα παρατηρήσετε ότι σε κάποια κομμάτια φαίνεται εμφανώς ότι έχουμε επιρροές από τη νοτιοαμερικάνικη κουλτούρα των '60s και '70s.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες