Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Gimme 10: Οι επιλογές των Poison Heart

Οι Poison Heart είναι μία πενταμελής hard rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Η σύνθεσή της περιλαμβάνει τους Chris Blaze (φωνή), Tolly Rose (κιθάρα, φωνή), Mick Marston (κιθάρα, φωνή), Johnny Gunshot (μπάσο, φωνή), και Lenny James (τύμπανα).

Η πορεία τους ξεκίνησε το 2021, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σινγκλ, με τίτλο "Doctor Love". Αυτό το διάστημα ετοιμάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους.

Ως σημερινοί φιλοξενούμενοί μας, οι Poison Heart αποκαλύπτουν παρακάτω δέκα από τα άλμπουμ που τους σημάδεψαν.

-----

1. Appetite For Destruction - Guns N' Roses (1987)
Νούμερο 1 χωρίς καμία αμφιβολία. Από τις ιστορίες πίσω απ’ το κάθε κομμάτι μέχρι τη μίξη και το τελικό προϊόν, αυτός ο δίσκος είναι ένα αριστούργημα που έκανε τον χαμό που του άξιζε ως το μεγαλύτερο σε πωλήσεις debut album που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.
 
2. Shout At The Devil - Mötley Crüe (1983)
Με μια πρόταση, απλά η δεκαετία των '80s σε έναν δίσκο. Μουσική με θράσος, χωρίς φίλτρα και διακρίσεις. Αλητεία και αδιαφορία προς κάθε κριτική. Οι Crue με αυτόν τον δίσκο ήταν η πιο αντιπροσωπευτική μορφή του glam rock.
 
3. Dirt - Alice In Chains (1992)
Άλλο ένας groundbreaking δίσκος που σηματοδότησε μια νέα εποχή στη μουσική βιομηχανία. Άρτια φωνητικά και μελωδίες που εξιστορούν τις προσωπικές δυσκολίες των μελών, με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν της προηγούμενης δεκαετίας, πριν το release του Dirt.

4. Rust In Peace - Megadeth (1990)
Ουδέν σχόλιο, ανατριχιαστικά riffs, μελωδίες, φωνητικά και σόλο. Στους top 3 metal δίσκους όλων των εποχών.

5. Painkiller - Judas Priest (1990)
Με αρκετά μεγάλη σιγουριά, ο καλύτερος heavy metal δίσκος όλων των εποχών. Οι Priest είναι χωρίς καμία αμφιβολία η πιο ολοκληρωμένη μπάντα που έχει περπατήσει στη Γη.

6. The Seventh Sign - Yngwie Malmsteen (1994)
Ο Malmsteen δεν χρειάζεται προσφώνηση. Αυτός ο δίσκος είναι σαν να πατάς το γκάζι τέρμα, χωρίς να ξέρεις πού θα βρίσκεσαι το επόμενο δευτερόλεπτο.

7. A Night At The Opera - Queen (1975)
Ένας δίσκος - ταξίδι από μόνος του. Κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει ό,τι έκαναν οι Queen με αυτόν τον δίσκο.

8. Powerslave - Iron Maiden (1984)
Από τα πρώτα άλμπουμ που θα ακούσεις από τον πατέρα σου ή από τον μεγάλο σου αδερφό. Ένδοξο metal, υπέρ αρκετό για να σε βάλει στο τρυπάκι του είδους.

9. Pornograffitti - Extreme (1990)
Γκρούβα, γκάζι, άρτιες κιθάρες. Τι άλλο να χρειαστεί κανείς;

10. Hail To The King - Avenged Sevenfold (2013)
Το πιο σύγχρονο της λίστας. Μουσικοί - τέρατα, με απίστευτη έμπνευση, που δεν στερεύει ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες